St Peters Hospital Room


Specification:

  • Siberian Larch 'shadow-gap' cladding

  • Aluminium bifold doors

  • Sedum Living Roof

  • Plaster & Paint interior

  • Hospital grade Vinyl flooring

  • Infra-red ceiling concealed heating system

  • Groundscrew foundation

  • Elfin Kitchen


Brief:


We enjoyed working with Rae Wilkinson Design and The Outdoor Room Landscapers on the 'Eternal Garden' project at St Peters Hospital in Chertsey. The project was a charity funded scheme to create a comforting non-clinical environment within an outdoor courtyard at the heart of the hospital.


Working to a tight 3 month timeframe, we designed and built a 6.5m x 5m insulated garden room including a groundscrew foundation and related services. We were able to maximise space within the building and still avoid a drainage inspection chamber by designing a 'corner cut-out' around the drain cover.


Key features of this garden room include a wide 4.8m bifold doorset, a sedum living roof (looks incredible from upstairs), and an Elfin kitchen unit complete with hot and cold water.


https://www.ashfordstpeters.nhs.uk/the-eternal-garden



Landscaper:




https://www.theoutdoorroom.co.uk/




Garden Designer:


https://www.raewilkinson.com/